Gettó edzés a játszón

Friss topikok

Mi az a játszótéri edzés?

black muscle 2013.08.01. 10:19

Az egész világon hódít ez az új sport, a "Ghetto Workout", vagy "Street Workout", vagy "Playground Workout", amilyen neveken rátalálhatsz a jelenségre. A dolog lényege, hogy az utcán, a játszótéren, a gettóban gyúrnak a sráccok. Hogy honnan fejlődött ki ez a dolog? 

Nos, én magam nem vagyok szakértője a dolognak, csak érdekesnek találom, ezért döntöttem úgy, hogy csinálok egy blogot róla. Amiket itt leírok az csak az én véleményem, és csak remélem, hogy majd idetalálnak azok, akik szintén érdeklődnek, vagy már egy ideje aktívan gyúrnak is a játszókon. 

A Fegyenc Edzés és a Játszótéri edzés...

A játszótéri edzés nyilvánvalóan közös gyökereket mutat a börtönben sínylődő elítéltek edzéseivel. A "fegyenc edzés" az, amit a rabok csinálnak. Az amerikai filmekben, a sittes jelenetekben mindig látjuk a hatalmas kigyúrt rabokat, akik fekve nyomnak a börtön udvarán. 

A fegyenc edzés viszont nem erről szól. A fegyenc edzés abból indul ki, hogy nincs fekpad, nincs semmid, csak mondjuk a kis cellád. És amikor kijössz a cellából, akkor kemény és fitt akarsz lenni, szóval gyúrsz. Ott edzel a pici cellában, azzal, ami rendelkezésedre áll. Ebből kell megerősödnöd a túléléshez. 

A Ghetto Workout nyilvánvalóan a "börtöntöltelékek" edzés, akik éppen nincsenek lesittelve, akik éppen szabadlábon vannak. Nem mennek edzőterembe, csak a közeli játszótérre, és kreatívan használják azt, ami ott van. Ebből kell megerősödniük az utcán való túléléshez. 

A világ egy kemény hely?

Haver, talán sosem volt ilyen kemény. Tudod Te is, ha nem leszel kemény, lenyomnak. Térdre kényszerítenek, ha hagyod magad, ahogy Rocky is mondja... Szóval, kell neked az edzés? Na ná hogy kell. Soha ennyire még nem kellett. 

A játszótéri edzésnek varázsa van. Oda a harcosok mennek. Nem kell bűnözőnek lenned, lehet hogy éppen azért edzel, hogy a gazemberektől meg tudd magad védeni. Hogy megvédd magadat, a családodat, a barátaidat, az embereket akiket szeretsz, ebben az egyre erőszakosabb világban. És nem azzal, hogy visszaélsz az erőddel, csupán azzal, hogy birtoklod az erőt. Beleteszed évek munkáját ebbe és közben az egész életed, az egész lényed átalakul az edzésben. 

Ha Te is Harcos vagy belül, ez neked való!

Nem kell utcai harcosnak lenned. Bármilyen edzést is csinálsz, a sport a lényeg. Az edzés, hogy csinálod rendszeresen. Ebben a munkában alakulsz át, és válsz garantáltan jobb emberré. 

Címkék: fegyenc edzés gettó edzés utcai edzés játszótéri edzés

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://jatszoteriedzes.blog.hu/api/trackback/id/tr565643631

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása